Grid-Iron american football game language selector
Language
ČeštinaDanskDeutsch
EnglishEspañolEspañol (Latinoamérica)
FrançaisItalianoMagyar
NederlandsPolskiPortuguês (Brasil)
RomânăSlovenčinaSlovenščina
SrpskiSuomiБългарски
РусскийУкраїнська 
Register
Login
Новий ігровий рушій
 
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 10:30:53
Ця тема - для збирання інформації про новий ігровий рушій та для його обговорення.
  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 10:37:41
07.02.2012г.

Фізика і комбінації

У першій зі статтей щодо змін/покращень у третій версії рушія гри, що буде використовуватися з наступного сезону, ми вирішили розповісти про те, як зміниться симуляція матчів.

Отже, кожна комбінація починається з того, що квотербек вирішує, пасувати чи грати винос (звісно, на це в основному впливають накази тренера). У цьому немає нічого нового, але після цього вибору квотербек повинен прийняти ще декілька важливих рішень, і саме тут починається найцікавіше.

Найбільшою зміною у новому рушії є введення внутрішнього плейбуку (у третій версії він знаходиться в самому рушії і не може керуватися менеджерами, проте в майбутньому це може змінитися). Отже, квотербек вирішує, кому і куди віддати м'яч. На цей вибір впливає те, які гравці знаходяться на кожній стороні поля, яку тактику обрав менеджер і якими є навики самого квотера. Потім рушій вибирає комбінацію залежно від цих параметрів. Навики гравців, які задіяні у обраній комбінації, використовуються, щоб визначити подальший розвиток подій на полі. З цього моменту більшість обчислень здійснюється на основі реальної фізики гри, тобто вираховуються, наприклад, дальність кидка, його сила, час польоту м'яча. Все це разом з розрахунками на основі навиків гравців і призводить до кінцевого результату розіграшу. І саме це робить новий рушій набагато правдоподібнішим, ніж старий. Ми не вдаватимемося в математичні подробиці рушія, але ось кілька моментів:

Для нападу
* Довгі паси вимагатимуть швидких ресіверів, більше часу перебування в конверті для квотербека (тому вам обов'язково буде потрібна хороша лінія нападу), та сам розігруючий з сильною рукою.

* Виносні комбінації потребуватимуть не лише спритного ранінгбека, але й блокування зі сторони одноклубників, маневрування і вміння не випускати м'яч з рук навіть після контакту з захистом (хоч він може і не закінчитися вдалим теклом).

А як щодо захисту?
Ну, тут також багато вдосконалень. Розрахунки стали більш точними, тому рушій точно знає, де знаходяться гравці і що вони роблять. Найважливіша зміна в захисті - це також введення внутрішніх плейбуків. Всі комбінації нападу мають протидію в захисті. Хороший захист знає, що збирається робити напад.

Наступного разу ми поговоримо про порушення та спеціальні обставини, які можуть трапитися під час гри.

  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 10:53:23
23.03.2012г.

Порушення правил і погода

Порушення правил
Порушення правил - невід'ємна складова футболу. Тому ми вирішили врахувати це і додали їх до третьої версії рушія. Перша версія модуля порушень правил буде обмеженою. Значна кількість порушень, що існують у справжньому футболі, не з'явиться в грі (наприклад, затримка гри, нелегальне екіпірування, зіткнення шоломами, нелегальний контакт, нелегальна формація, нелегальний пас вперед, нелегальна участь, перешкода з бокової лінії). Їх введеня спричинило б непотрібне ускладнення як рушія, так і управління командою. Ті порушення правил, які введені в гру, базуються на навичках, на які впливатиме агресивність. Яка, як ви могли здогадатися, буде додана випадковим чином. Щоб ви не хвилювалися, дозвольте запевнити, що агресивність буде мати і хороші, і погані ефекти. Крім того, навіть найбільша агресивність може бути зменшена до нормального рівня високими навиками футболіста. Тобто гравець з кращими навиками буде менш схильний до агресивності (якою б високою вона не була). Жовтий прапор вкидується на поле кожного разу, як суддя вважає, що було порушено правила.
Тепер про суддів. Вони будуть введені в гру разом з порушеннями правил. Думаю, всі погодяться, що судді іноді помиляються. Тому ми вирішили симулювати і їх помилки. Часом судді будуть приймати неправильні рішення. Чим нижчий рівень ліги, тим гіршими будуть судді. Звичайно, це не означає, що в шостих лігах вони будуть зовсім нікчемними. Але шанс, що вони помилятимуться, буде дещо більшим у порівнянні з вищими лігами. При цьому судді у перших і других дивізіонах, а також в міжнародних матчах будуть майже бездоганними.
А тепер про порушення правил, які будуть у грі: блок в спину, незаконне вторгнення, фальстарт, утримання, перешкода прийому паса, грубість (проти того, хто пасує, кікера, снепера), таран суперника головою...
Всі ці порушення правил, як зазначалося, будуть залежати від навиків гравців. Чим кращі навики, тим менше порушень з боку гравця. Це дозволить талановитим, але агресивним гравцям вгамувати свій темперамент.
Ми знаємо, що обіцяли написати про всі спеціальні обставини, але третій рушій враховує і симулює набагато більше речей, ніж старий. Тому ми вирішили розповісти про погоду та керування темпом і часом у грі.

Погода
В третій версії рушія погода відіграє більшу роль, ніж у старій. Тепер у дощ буде тяжче контролювати м'яч (ловити, кидати, бити), а тому вам доведеться обирати правильну тактику на гру. Різні погодні умови впливають на гру по-різному. Очевидно, що невеликий дощ - це зовсім не те, що сильна гроза чи снігопад.

Далі буде наступного тижня...

  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 11:22:00
27.03.2012г.

Керування часом і темпом

Більш точне керування часом було однією з тих важливих функцій, які ми обов'язково хотіли ввести в гру. Тому у новій версії рушія час, так би мовити, дійсно летить.
Ми вирішили, що ситуацію на полі потрібно розраховувати посекундно, а деякі дії гравців - навіть з точністю до десятої долі секунди. Це дає набагато краще уявлення, скільки часу потрібно на розіграш. Крім того, це допомагає краще визначати, як гравці втрачають енергію протягом матчу, бо на те, як це відбувається, відтепер впливатиме не лише витривалість (яка у новій версії рушія не зміниться), але й час, який гравець провів на полі (у секундах). Важливу роль у втраті енергії футболістами відіграватиме також нова функція - керування темпом гри. Давайте розглянемо, що це таке.

У новому рушієві буде три темпи гри: повільний, звичайний та швидкий.
Звичайний темп завжди використовується на початку гри, а часто - і протягом усього матчу. При такому темпі гравці не поспішають і не затримують час. Розіграші відбуваються так, як мають.
Повільний темп застосовується, коли команда має перевагу в три тачдауни. В такому випадку гравці будуть затягувати час перед снепом. Вони також будуть намагатися використати побільше часу за допомогою двох простих кроків: 1) футболіст з м'ячем не вибігає в аут; 2) квотербек не робить незавершених пасів (тому квотер ліпше сам зробить винос, ніж зробить неточний пас). Також при повільному темпі гри, якщо до кінця гри залишилося менше двох хвилин, квотер ставатиме на коліно (використовуючи таким чином 40 секунд, який дається на те, щоб почати розіграш).
Перевагою повільного темпу (крім того, що у суперника буде менше часу) є менша втрата енергії футболістами.
Зверніть увагу, що менеджер зможе вибрати, використовувати повільний темп чи ні!

Швидкий темп вмикається, коли команда програє один чи два тачдауни, а час закінчується (темп повертається до нормального, якщо команда програє більше трьох тачдаунів). При швидкому темпі команда може (частіше, ніж звичайно) не збиратися в коло, і тоді квотер просто прокричить, який гратиметься розіграш. При швидкому темпі гравці з м'ячем будуть вибігати в аут щойно вирішать, що набрали достатньо ярдів. Квотер прийматиме швидкі рішення, а якщо нема відкритих ресіверів, він ліпше кидатиме незавершений пас, ніж робитиме короткі виноси, як при повільному темпі.
Швидкий темп сильніше відбивається на гравцях, і вони втрачають більше енергії.
Зверніть увагу, що менеджер зможе вибрати, використовувати швидкий темп чи ні!

Далі буде...


  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 11:22:22
Резерв.
  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2012-04-21 11:22:29
Резерв.
  
Spaun
Posts: 2
Posted on 2013-03-20 10:35:57
Як вважаєте до 2025 року вони зроблять його?
  
Dark_Wing
Posts: 0
Posted on 2013-03-20 11:53:33
Spaun wrote:

Як вважаєте до 2025 року вони зроблять його?



До 2025 - нi!
А от до 2045 - можливо!
  
oleksa
Posts: 1460
Joined: 2010-04-18
Posted on 2013-03-20 20:11:22
Бляха-муха, то вже рік пройшов. Ну це капєц
  
MYRAXA
Posts: 7
Posted on 2013-03-21 6:29:16
oleksa wrote:

Бляха-муха, то вже рік пройшов. Ну це капєц