Grid-Iron american football game language selector
Language
ČeštinaDanskDeutsch
EnglishEspañolEspañol (Latinoamérica)
FrançaisItalianoMagyar
NederlandsPolskiPortuguês (Brasil)
RomânăSlovenčinaSlovenščina
SrpskiSuomiБългарски
РусскийУкраїнська 
Register
Login
Как да развия отбора си?
 
apash04
Posts: 19
Posted on 2017-02-19 4:54:52
Малко претенциозна тема от мениджър новобранец Все пак причините да реша да я подхвана са няколко. На първо място като всяка мениджър игра, като я захване човек почва да прави някои грешки или пропуски , за които по-късно си казва: " Ех да знаех , когато започвах... ". Втората причина е, че оценявам направеното от хората преди мен, които са превели играта, направили са национален отбор, създали са инструкциите за начинаещи и тн. Браво момчета! Третата причина е, че не са никак много българите, които играем а виждам, че има няколко нови отбора от новия сезон.

На практика аз сега започвам втория си сезон, моя отбор е на сезон и мъничко. Опитът ми не е голям и на практика ще ви разкажа нещата които съм направил и как всъщност ги планирам. Ако имам някакво предимство, то е че доста чета из форуми и съм питал различни напреднали играчи, когато имам въпроси. Така че смятам да съм относително добре запознат.

Нещата които ще изпиша по-долу имат препоръчителен характер, така че не се чувствайте длъжни да ги направите точно така. Ще опитам да обосновавам , така че да бъде ясно колкото е възможно. Не забравяйте, че в момента аз съм на този път и правя точно тези неща.

Финанси и инфраструктура

Икономическото развитие и стабилност са най-важното нещо във играта. Неизброим е броя фалирали отбори, които може да се видят. Причината е, че заплатите се базират на уменията на играчите, които от един момент нататък се тренират доста бързо.

Основния начин да набавите средства е чрез стадион. Затова от ден 1 задачата ви е да строите стадиона си. Започвате от ВИП местата, след това продължавате с Луксозните места и когато сте готови с тези два вида може да починете Играта ви ограничава да построите 3500 ВиП места и 9000 луксозни. Когато сте готови ще имате капацитет от 13500 места (вкл 1000 първоначални обикновени седалки). Не се тревожете феновете на отбора ви купуват такива билети каквито са налице. Цената на местата за тях няма значение , а вие разбира се печелите най-добре от скъпите.

Когато започнете строеж преценявайте кой сектор да построите, защото секторът ще бъде затворен и няма да може да го ползвате по време на строежа.

Много важно е да играете контролна среща всяка седмица. разбира се играете на Стадион поне 6/7 хиляди като в началото само ще гостувате. Най- изгодно е да се играе на стадион 10000/20000 места, на който са застроени ВИП и Луксозните седалки. Но дори да играете на големи стадиони 60 000 + пак си гарантирате поне 100000 приходи.

След като застроите ВИП местата си е време да направите първата си инвестиция извън стадиона. Това което правите е Фитнес център, като заедно с това назначавате ниво 20 Фитнес треньор. ( Ще изясним причините по-надолу в текста).

След като построите Стадиона до 13 500 места е време да построите Клубния магазин, Тренировачната зала, Назначавате 20то ниво треньори за Атака, Защита, Тактика. Не взимате треньор за Ритане ( ще изясним надолу). Може да започнете добавяне и на Младежката академия.

В повечето случаи за да стигнете дотук ви е нужно около сезон и половина до два. развили сте инфраструктурата от тук нататък поетапно ще си увеличавате стадиона. Стадион 13 500 места построен по този начин дава приходи от 980К на домакински мач от лигата.

Освен стадиона не пропускайте и спонсорите. в нашия регион 3та и 4та Дивизии , където ще започнете са 90% ботски. Затова изберете спонсор даващ по-малко като основа, но най-голям бонус при победа и не забравяйте спонсорите за деня на мача.

Подбор и развитие на състава.

За да развиете добър отбор трябва да се сдобиете с млади играчи с поне 3.5 талант. В случая на QB (Quarterback) звездите трябва да са 4.5 , а според някои това изискване важи и за MLB (Middle Linebacker). Две са причините за това изискване. От една страна талантът е свързан с тавана на умения, които играч може да тренира. По-важното обаче е възможността играчът да научи дадена позиция. Играч с 4.5 Талант научава позиция на 5 звезди, а играч с 3.5 талант научава позициите до 4.5 звезди. До колкото знам има разлика между 3.5 и 4.0 звезди , но важното е, че не желаете играчи под 3.5 талант. Научаването на позициите на практика показва до каква степен играча успява да използва потенциала си ( уменията които притежава).

Освен таланта трябва да внимавате за това колко интелигентност и постоянство имат играчите ви. За някои позиции изискванията са по-ниски, докато за други са много високи. На много места може да видите коя позиция какви умения изисква, но тук обръщам внимание защото това са показатели, които не може да промените и ако отсъстват по-добре не се занимавайте с този играч или го използвайте на подходяща роля.

Други две умения, на които ще ви обърна специално внимание са Силата и Скоростта. На пръв поглед те са като останалите. Тренират се и в зависимост от позициите са необходими в различна степен. Да обаче те имат две важни особености. Първо те имат скрит таван това е ниво над което не могат да се развиват. Втората особеност е, че те не оказват влияние на заплатата на играча.

Нека да речем сте си харесали играч за позиция на WR (Wide receiver). Такъв играч има нужда от много скорост. Но ако решите да му тренирате хващането преди скоростта, може да се окаже в един момент, че неговият таван на скорост е 12 и той не става за тази позиция. Тук идва и обяснението защо първото нещо, което правим освен изграждане на стадион е назначаване на Фитнес треньор ниво 20 и Построяване на Фитнес център. Възможно най бързо ние трябва да знаем какъв е тавана на играчите ни спрямо скорост и сила за да знаем на каква позиция те могат да се тренират.

Ако имате платен акаунт е по-лесно да видите тавана на скорост или сила - в един момент ви излиза червена звезда до умението. ( ако ви излезе червен въпрос не обръщайте внимание V2 енджина не се ползва). Само червената звезда ви притеснява. Ако нямате платен акаунт отново ще забележите, че играча не се развива на конкретното умение. Ако имате треньори и тренировъчни съоръжения едно ниво се тренира за 2/3 седмици , така че ако минат 4 или 5 без да вдигне ниво вероятно играчът е ударил тавана си.

Ето защо подборът на играчите ви става сложен. Трябва да съобразите талант, интелигентност, постоянство и отделно скорост и сила. За последните две ще мине време докато определите къде им е мястото. От друга страна в ботските дивизии има достатъчно време за това.

В общи линии това е. След като направите стадиона и инфраструктурата до определения момент постепенно ще избистрите играчите и ще ги натренирате да станат супер шампиони Процеса изглежда да е дълъг, но и интересен. Не правете грешката обаче да купите скъпи играчи преди да имате стадион и не затъвайте заради заплати на играчи, които нямат бъдеще.

Въпроси които съм си задавал

Как играчите учат позиции?
- Като играят на тях. Не знам точните цифри но за няколко мача се вдига около половин звезда на дадена позиция. Както вече казахме от таланта зависи до колко позицията може да се научи. Според това колко са добри на позицията играчите реализират пълните си умения или част от тях.

Могат ли играчите ми да играят и в атака и в защита и в специалния отбор?
- Да могат и в трите. Единствено имайте предвид че те ще учат само по една позиция на мач. Приоритета е такъв Атака, Защита, Спец. отбор. Някои отбори използват това за да спестяват заплати като развиват добри играчи за различни роли.

Какво да правя с играчите от първоначалния си отбор?
- Тези които нямат талант или са над 28г може просто да уволните, те няма да станат (по)добри.Такива играчи нямат стойност и ако ги пуснете за продажба плащате такса 3500, а ако ги уволните си спестявате заплатите им от тук насетне. Имайте предвид че играта изискв да имате поне 18 играчи в отбора. Ако имате млад играч с доста талант може да го продадете за да вкарате в отбора пари, които ще ви издърпат в развитието. Във форума има секция с обяви за продажба на играчи. винаги, когато продавате нещо ценно рекламирайте. Може и да си оставите в отбора младите перспективни играчи, но имайте предвид че няма да ги тренирате с добри темпове около 2 сезона.

Каква е разликата в тренировките без допълнителни треньори и съоръжения и със такива?
- Разликата е много голяма! Няма да влизам в сметки тук, но разликата е около 3/4 пъти.

Трябва ли да увеличавам интензитета на тренировките?
- Не, това е грешка! От една страна се увеличава рискът за контузия, а от друга бонуса е незначителен спрямо това, което губите. Например ако смените от средна към висока интензивност играчите ви ще получат 2 точки за трениране и ще изгубят от 3 до 6 енергия. Това означава че след 2 или 3 тренировки играчите ви ще трябва да почиват и ще пропуснат тренировка. След което ще тренират, но отново ще трябва да пропуснат. В крайна сметка заради пропуснати тренировки ще изгубите много повече от колкото е бонуса, а отделен е риска от контузии.

Дори да намалите изискването за енергия преди почивка просто ще отложите този момент като в резултат целия ви отбор няма да има енергия и ще се представя много слабо в мачовете.

Кога и как се променят заплатите на играчите?
- Заплатите се променят между сезоните, когато всеки играч в играта навършва и една допълнителна година. Заплатите пряко зависят от уменията, които са тренирани през сезона. Все още не съм достигнал високо ниво и нямам силни играчи, но впечатлението ми е, че заплатата зависи основно от най-високото умение (различно от скорост, сила или издръжливост). Така ако имате играч с да речем блокиране 14 и такъл 8, той ще има по-висока заплата от играч с ниво 13 и на двете умения при равни други условия.

В общи линии внимавайте като тренирате и си правете добра сметка на заплатите.


Как да назначавам допълнителните треньори?
- Назначават се директно на ниво 20. Ако назначите ниво 5 после 10 и накрая 20 всеки път ще уволнявате стария и ще увеличите разходите с неустойки.Правилото е първо взимате ниво 20 Фитнес треньор. След това взимате заедно треньори за Атака, Защита и Тактика пак ниво 20. Не ви е нужен треньор за ритане защото ще тренирате много малко играчи, на Кикърите и без това не им трябват много други умения.

Каква е функцията на "Диетичен Център / Nutrition Center?
- Никаква! До колкото знам е част от промяна свързана с енджин В2, който са зарязали и затова нищо свързано с това не работи в самата игра. Ако ви пише, че някой играч е дебел и губи умения просто не обръщайте внимание. Няма нужда да го пращате на диета.


Как да си набавя полезна информация за играта?
- Прочетете Помощ/ЧЗВ. Много неща се намират там
- Разгледайте center for rookies частта във форума
- Това ръководство е най-доброто, което аз съм открил https://drive.google.com/file/d/0B281lkpnOEo9RFJYUmtJZE4zbFk/view и http://www.grid-iron.org/community/viewt/4096
- Питайте. Има ли въпроси има и кой да отговори. Аз съм питал и във форума и на лично съобщение различни хора.
  
 
Last posts